Nederlands | English | Españoltwitterfacebook

 

Kick-off campagne


Grootste portret ooit in Nederland!

Tijdens de Internationale Dag van de Mensenrechten op maandag 10 december 2012 werd het startschot gegeven van de campagne Vogelvrije Vrouwen – Defend women who defend human rights! Tussen 6 en 11 december heeft de internationale befaamde urban artist Jorge Rodriquez-Gerada een portret gemaakt op het Zeeburgereiland in Amsterdam. Samen met vrijwilligers uit heel Nederland heeft de Cubaans-Amerikaanse kunstenaar gewerkt aan een portret van een anonieme Meso-Amerikaanse vrouwenrechtenactiviste. Het resultaat, dat bijna 2 voetbalvelden groot is, is nu zichtbaar via luchtbeelden en een prachtige video.

Video: Jorge Rodríguez-Gerada

Haar gezicht

Een bemande helikopter en een onbemande drone hebben luchtfoto’s en een video van het portret gemaakt. Klik op een foto om het te bekijken en te downloaden.

Foto: Air Shoots

Foto: Air Shoots

Foto: Air Shoots

Video: Air Shoots

The making of

De eerste luchtfoto’s (8-12-2012). Klik op een foto om het te bekijken en te downloaden.

Foto: Air Shoots

Foto: Air Shoots

Foto: Air Shoots

 

Over de campagne Vogelvrije Vrouwen

Met Vogelvrije Vrouwen gaan we het belangwekkende werk van de Meso-Amerikaanse vrouwenrechtenactivistes het komende jaar op de kaart zetten. Door middel van zoveel mogelijk steunbetuigingen zullen we de mensenrechtenactivisten steunen in hun werk.

Over Gerada’s portret

Met zijn spectaculaire temporary urban art-projecten vraagt de Cubaanse kunstenaar Jorge Rodriguez -Gerada overal ter wereld aandacht voor sociale kwesties. Op uitnodiging van Mama Cash zal Gerada tussen 6 en 10 december op Zeeburgereiland met krijt op aarde een enorm portret maken van een Meso-Amerikaanse vrouwenrechtenactiviste. Het portret wordt zo’n 125 bij 170 meter – groter dus dan een voetbalveld. Landmeters helpen Gerada om de contouren van het portret neer te zetten en in vlakken te verdelen. Vrijwilligers uit heel Nederland helpen Gerada vervolgens om die vlakken met gekleurd zand in te vullen. In een krappe week tijd zal er zo met hulp van vele handen langzaam een gezicht uit de aarde oprijzen. Met de feestelijke onthulling van zijn reuzinneportret zal Gerada op 10 december – de Internationale dag van de Mensenrechten – de aftrap geven voor de campagne Vogelvrije Vrouwen.

Video: Jorge Rodríguez-Gerada

Bekijk de hier beelden van de making of.

Zonder hun hulp, steun en support hadden we deze aftrap nooit voor elkaar gekregen. Dank!