maandag, mei 27, 2024
HomeVrije TijdDe populaire fietsen van nu

De populaire fietsen van nu

Wil jij een nieuwe fiets kopen, maar wil je wel meelopen met de trend? Dan zit je hier op het juiste adres. Hier vindt je namelijk de populaire fietsen van nu. Je komt ze vast vaak tegen. Het zijn namelijk de elektrische fietsen. De elektrische fietsen worden steeds vaker verkocht. Vandaar ook de populatie op deze geweldige fieten. In deze tekst lees jij waarom jij een elektrische fiets moet komen!

 

Een elektrische fiets, is dit echt handig?

Deze bovenstaande vraag wordt regelmatig gesteld. Het antwoord hierop is dan ook ja! De elektrische fiets biedt je mega veel comfort. Dit komt omdat zware handigen voorbij zijn. De fiets helpt je tijdens het trappen. Hierdoor hoef je zelf niet zwaar te trappen, waardoor fiets weer leuk wordt. Ook kun je met een elektrische fiets de hele dag langs dorpjes fietsen. Dit is erg leuk als je van deze activiteiten houdt! Natuurlijk blijft het belangrijk om te kijken wat een elektrische fiets nou eigenlijk allemaal heeft!

 

De versnellingen

Op een elektrische fiets heb je versnellingen. De hoeveelheid van de versnellingen hangt af van jouw gemaakte optie. Bij een elektrische fiets kun je vaak tussen de 4 en 8 versnellingen kiezen. Het wordt aangeraden om 7 a 8 versnellingen te hebben. Dit biedt je namelijk veel comfort om te genieten van het fietsen. 

 

Bepaal de actieradius 

Als je een elektrische fiets wilt aanschaffen, dan is het zeer belangrijk om te kijken naar de actieradius. Dit bepaald namelijk hoe lang jouw accu mee kunt. Als je dagelijks erg veel fietst, is het belangrijk om voor de 500 Wh te gaan. Dit zorgt er namelijk voor dat je de gehele dag door kunt fietsen. Fiets je nou niet vaak op de elektrische fiets? Dan kun je bij de standaard optie blijven. Dit gaat om 300 Wh. Met 300 Wh kun je tussen de 40 en 110 km fietsen!

 

Tips voor het opladen

Een accu dien je nooit in de nacht op te laden. Dit kan namelijk misgaan, waardoor er brand uit kan breken. Zorg ervoor dat je de accu oplaad onder toezicht. Hierdoor kun je altijd op tijd bij een ongeval zijn. Ook is het belangrijk om de accu volledig vol te laden. Hierdoor gaat de accu langer mee, en kun je de hele dag genieten van de accu! Om te voorkomen dat je accu sneller stuk gaat, is het belangrijk om de accu niet lager dat 20% te laten komen.

 

Ook leuk om te lezen?