maandag, juni 24, 2024
HomeWonenEen hypotheek afsluiten, waar let je op?

Een hypotheek afsluiten, waar let je op?

Wil jij een hypotheek afsluiten omdat je je eerste woning wilt kopen? Dan is het erg handig om even verder te lezen. Aan het afsluiten van een hypotheek, zitten namelijk een aantal regels aan verbonden. Zo is het niet mogelijk om zomaar een hypotheek af te sluiten. Hiervoor dien je namelijk goed voor te verdienen. Ook kun je vanaf een bepaalde leeftijd een hypotheek afsluiten. Zoals je hoort, zitten er een aantal regels aan verbonden. Deze regels lees je dan ook in de tekst!

Hoelang zit ik vast aan een hypotheek?

Als je een hypotheek wilt afsluiten, dan kun je zelf bepalen hoeveel jij per maand betaald. Betaal je meer per maand? Dan zal je sneller van je hypotheek af zijn. Hypotheekrente 20 jaar vast, dit hoor je veel van mensen. Dit klopt dan ook, want je zit zeker wel 20 jaar vast aan je hypotheek. Als je een hypotheek neemt, dan betaal je hier natuurlijk rente over. Dit betekent dat je meer gaat betalen dan eigenlijk bedoeld is. Veel mensen vinden dit een belachelijk idee, maar dat is het niet! Je leent namelijk van de bank, en daarom dien je ook na al die jaren de bank gedeeltelijk te betalen. 

Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel je kan lenen van de bank, verschilt per inkomen. Als je een uitstekend inkomen hebt, dan kun je vaak veel van de bank lenen. Als je een normaal inkomen hebt, kun je vaak tot de 2 ton lenen. Dit klinkt weinig, maar is zeker niet weinig op de woningmarkt. Verdien je onder het minimale? Dan kun je geen hypotheek afsluiten. Je dient namelijk boven het minimale te verdienen. Alleen zo heb je namelijk de mogelijkheid om de bank terug te betalen. Hoeveel kan ik lenen, verschilt dus per persoon en per inkomen!

Advies vragen bij de bank

Ga jij voor het eerst een hypotheek afsluiten? Dan kan het zeker geen kwaad om de bank even te bezoeken voor advies. Bij de bank kun je namelijk terecht voor het juiste advies, als je voor het eerst een hypotheek wilt afsluiten. Daarnaast kijkt de bank ook, of dit daadwerkelijk mogelijk is. Wanneer het mogelijk is, zal de bank je van alles uitleggen over het afsluiten van de hypotheek. Na het advies uurtje, kun je altijd nog nadenken of je een hypotheek wilt afsluiten. Als je een hypotheek wilt afsluiten, dan kun je dit gemakkelijk bij de bank regelen.

Ook leuk om te lezen?