zondag, juni 23, 2024
HomeAlgemeenGouden sieraden, hoe te verzorgen?

Gouden sieraden, hoe te verzorgen?

De meeste mensen zijn in bezit van, ten minste, een aantal sieraden. Deze kunnen dagelijks gedragen worden, alleen voor de specialere momenten of omdat het sentimentele waarde heeft. Goud is hierbij is dan een populaire keuze van metalen om de sieraden vanuit te maken. Er zijn een aantal dingen die iemand kan doen om ervoor te zorgen dat de sieraden zo lang mogelijk meegaan. Hier lees je deze mogelijkheden.

Sieraden

Het eerste wat iemand kan doen, is accepteren dat sieraden zullen verkleuren en beschadigingen op gaan lopen. Zowel ‘echte’ als ‘neppe’ sieraden zullen verkleuren, zeker wanneer deze dagelijks gebruikt worden. Er zijn dan wel een aantal tips om het zo netjes mogelijk te houden, zoals eerder genoemd. Het wordt bijvoorbeeld aanbevolen om de sieraden af te doen wanneer er geslapen gaat worden. Anders slijten deze sneller. De sieraden kunnen dan opgeslagen worden in een zakje of sieradenkistje. Het kan vervelend zijn in de ochtend, maar er wordt ook aanbevolen om de sieraden netjes dicht te klikken. Zo komen er geen knopen in. Vermijd water zo veel mogelijk wanneer er sieraden gedragen worden. Zeepresten en chloor van douchen en zwemmen kunnen achterblijven en de sieraden verkleuren. Dit is ook zo wanneer er veel gezweet wordt. Het zout van zweet kan de sieraden op negatieve wijze aantasten. Ga dus niet sporten met sieraden om. Vermijd dan ook chemicaliën, zoals die van schoonmaakmiddelen.

Schoonmaken

Schoonmaakmiddelen die wel gebruikt mogen worden, zijn een lauw sopje, gecombineerd met een tandenborstel en een zachte doek. De sieraden, zoals een gouden ring 14k, kunnen hiermee rustig schoongemaakt worden. Laat de sieraden niet achter in het sop, maar maak dit direct schoon. Zorg ervoor dat het schoonmaakmiddel niet bijtend werkt. Dit kan bijvoorbeeld door groene zeep, afwasmiddel of door middel van een bruistablet. Eigenlijk is het aardig gemakkelijk om de sieraden schoon te maken. Het draait om het bijhouden van de sieraden. Wat iemand moet doen, is een sop maken. Hier het sieraad inleggen en met een zachte, ongebruikte tandenborstel overheen gaan. Het sieraad kan daarna in een zeef gelegd worden en afgespoeld worden met lauwwarm water. Met een zachte doek kan het gedroogd worden en een gouddoek kan helpen om het sieraad weer een mooie glans te geven. Zo makkelijk is het! HG bezit daarnaast over een schoonmaakmiddel, het HG goud glans balsem. Natuurlijk kan het ook professioneel gereinigd worden. Zo weet je dat dit goed gedaan wordt.

Dus, is het weer tijd om goud te kopen? Kijk dan eens naar sieraden goud van Blush Jewels. Sieraden maken een outfit af en iemand kan er nooit genoeg van hebben.

Ook leuk om te lezen?