maandag, mei 27, 2024
HomeAlgemeenBoekhouder voor zzp’ers

Boekhouder voor zzp’ers

Ben je zzp’er of heb je een klein bedrijf? Dan is een boekhouder eigenlijk een must. Grote bedrijven hebben een complete financiële afdeling. Ben je een kleine ondernemer, dan is het inhuren van een boekhouder of administratiekantoor een prima optie. Wanneer je maar enkele opdrachten per jaar hebt, dan is het nog te doen om zelf je facturen te versturen en de belastingaangifte te verzorgen. Zodra je financiële administratie iets groter van omvang wordt, dan vergt het teveel tijd en kennis om dat zelf te kunnen doen.

Drie redenen om een boekhouder te nemen

Wat zijn nu de drie belangrijkste redenen om als zzp’er of kleine zelfstandige een boekhouder in de arm te nemen?

  1. Het bespaart veel tijd om je boekhouding niet zelf te doen. Het versturen van een factuur kost weinig tijd, maar je verdiepen in belastingwetgeving vergt veel meer inspanning. Alles buiten de deur leggen bij een boekhouder of administratiekantoor verlost je van al je zorgen op het gebied van financieel beheer.
  2. Kennis van boekhouden en belastingen bespaart veel tijd, maar kan ook geld opleveren. Je boekhouder kent alle regelgeving en de meest actuele mogelijkheden. Weet jij welke aftrekposten allemaal op jouw situatie van toepassing zijn? Je boekhouder in ieder geval wel!
  3. Je boekhouder heeft inzicht in je financiën en volgt de ontwikkelingen van je bedrijf. Hij of zij kan als geen ander adviseren over de financiële situatie van je bedrijf. Zo kun je doordachte en goed gefundeerde beslissingen nemen over je financiële toekomst of over investeringen.

Natuurlijk kunnen er nog meer redenen zijn voor het inschakelen van een boekhouder. Je weet bijvoorbeeld zeker dat je je netjes aan de wet houdt wanneer je een deskundige boekhouder hebt. Je kunt je concentreren op de kerntaken van je bedrijf en hoeft geen energie meer te steken in je financiële administratie. Veel zzp’ers beginnen pas aan een boekhouder te denken wanneer hun bedrijf groeit, maar juist bij de start kan een goede boekhouder zijn waarde bewijzen. Hij kan dan adviseren over hoe je je administratie het beste inricht en welke wetgeving op jouw situatie van toepassing is.

Een goede boekhouder vinden

De meeste mensen vinden een goede boekhouder door bij collega’s of kennissen te informeren. Veel administratiekantoren en boekhouders komen via mond-tot-mondreclame aan hun klanten. Wil je meer weten, dan kun je hun website bekijken of een eerste gesprek vragen om kennis te maken. Je merkt dan gauw genoeg of het klikt. Het kost niet veel moeite een goede boekhouder te vinden. Zoek je bijvoorbeeld een boekhouder Enschede? Dan kun je kiezen uit heel veel verschillende aanbieders.

Ook leuk om te lezen?