woensdag, juli 24, 2024
HomeLifestyleDe beste voedingssupplementen

De beste voedingssupplementen

Als je vaak sport dan ben je vast wel bekend met voedingssupplementen. Er bestaan duizenden verschillende voedingssupplementen, maar de bekendste zijn toch wel proteinepoeder en creatine. Als je vaak sport wil je natuurlijk niet altijd gebruik maken van voedingssupplementen want dit is niet altijd gezond voor je. Voedingssupplementen voor het sporten bevorderen de groei van spieren en kunnen je ook extra kracht geven. De beste supplementen kiezen kan moeilijk zijn aangezien het aanbod heel groot is. Gelukkig wordt er hier uitgelegd welke voedingssupplementen het beste zijn voor na en tijdens het sporten

Proteïne 

Als je aan sporten doet, ben je wel bekend met spierpijn. In je spieren ontstaan kleine scheurtjes die ontstaan zijn door de zware oefeningen. Wees niet bang, dit is niet gevaarlijk en kan niet voor vervelende blessures zorgen. Als je gebruik maakt van proteïne, herstellen de scheurtjes sneller waardoor je spieren sneller breder en sterker worden. Proteine is verkrijgbaar als poeder waarvan je een shake maakt maar je kan ook proteine bars kopen. Dit zijn koekjes of repen die bomvol met proteine zitten. Proteine neem je vaak in voor het sporten en word ook gezien als pre-workout. Je kan pre workout kopen via bekende webwinkels maar ook bij je sportschool of een winkel gericht op voedingssupplementen. 

Creatine

Creatine is ook een veel gebruikt voedingssupplement tijdens het sporten. Creatine zorgt er namelijk voor dat de bloedsomloop beter gaat en je krijgt daardoor meer kracht. Omdat je spieren het op dat moment minder snel scheuren, kan je meer gewichtheffen of oefeningen doen. Je spieren denken namelijk dat ze dat aankunnen en daardoor neemt je kracht in de spieren sneller toe en groeien ze ook sneller. Creatine komt meestal in de vorm van een pil of poeder en moet je altijd kopen bij een betrouwbare winkel. Soms zit er in creatine dat in het buitenland verkrijgbaar is, slechte stoffen zoals DMAA. DMAA is in Nederland illegaal omdat dit slecht is voor de gezondheid en je hierdoor een hartstilstand kan krijgen met de dood als gevolg. 

 

Visolie

Visolie is een bekende voedingssupplement en kan je dagelijks innemen. Het maakt niet uit of je sport of niet, visolie is altijd wel gezond voor je lichaam. Visolie zit namelijk vol met Omega en andere stoffen die ook in vissen te vinden zijn. Natuurlijk wordt visolie niet uit vissen gehaald maar als een visoliecapsule knapt, kan het wel naar vis ruiken. Visolie is uitstekend voor je gezondheid en immuunsysteem. 

 

Ook leuk om te lezen?