maandag, mei 27, 2024
HomeAlgemeenGroene manieren om naar werk te reizen

Groene manieren om naar werk te reizen

Wanneer je elke dag naar werk moet reizen en dus niet werkt in je woonplaats, kun je nogal een grote uitstoot hebben en wanneer je dit wilt voorkomen en soms zelfs geld wilt besparen, dan zul je toch echt een groenere manier van reizen moeten zoeken. Dit kan soms lastig zijn en daarom kun je hier een aantal opties vinden voor het groener reizen dan eerst. Wanneer je hier veel over weet wordt het steeds makkelijker voor je om een groene manier van reizen te vinden.

 

Groen reizen met de auto

Om dit te doen kun je als eerste een groene auto kiezen en dat helpt vanzelfsprekend enorm bij je uitstoot, maar wanneer meerdere mensen vanaf een locatie allemaal in hun eigen auto naar hetzelfde bedrijf rijden is er eigenlijk maar een manier om dit te verbeteren. Dit is hetzelfde vervoermiddel gebruiken en dat kan gelukkig ook met een auto en anders met openbaar vervoer maar het carpoolen bespaart geld. Naast dat het ook veel beter voor het milieu is, bespaar je hiermee een heleboel geld achteraf. Dit is voor veel mensen dan ook de reden om te gaan carpoolen. Overweeg het met collega's want je vermindert de uitstoot en het is veel goedkoper reizen. Je kan er ook voor kiezen om een auto te huren als je deze af en toe nodig hebt. Als je uit de omgeving van Haarlem komt, kan je kiezen voor auto huren Haarlem

 

Het openbaar vervoer gebruiken

Het openbaar vervoer gebruiken is altijd een optie. Dit kan bijvoorbeeld met de trein en dan het laatste stuk met de bus of misschien is er wel een bus die compleet aansluit. Wanneer je het openbaar vervoer gebruikt, wil je graag een ov-chipkaart hebben die vergoed wordt door het bedrijf bijvoorbeeld. Je krijgt dan een zakelijke mobiliteitskaart. Een mobiliteitskaart kan vergoed worden door een zaak of werkgever en het kan ook een studentenkaart zijn maar hij kan ook privé zijn. Dit hangt er compleet vanaf waar je de chipkaart vandaan haalt. Wanneer je een chipkaart gebruik is het belangrijk dat je altijd genoeg saldo hebt.

 

Alternatieve manieren van reizen

Er zijn altijd meer manieren van reizen zoals het gebruik maken van de trein of een auto. Het maakt niet uit, er zijn altijd andere manieren. De trein is een relatief groene optie omdat de trein zoveel mensen mee kan nemen. Een auto gebruiken heeft echt een minder goed effect op het milieu. Rijd daarom niet te vaak alleen in een auto. Probeer dan met iemand mee te rijden of probeer met het openbaar vervoer te gaan. Wanneer je dit geregeld hebt weet je zeker dat het goed zit.

 

Ook leuk om te lezen?