zaterdag, maart 2, 2024
HomeAlgemeenDit is alles wat je moet weten als je van plan bent...

Dit is alles wat je moet weten als je van plan bent om te gaan reizen naar Mexico 

Mexico is een prachtig land om naartoe te gaan op reis. Er is in dit land een heel andere cultuur dan in Nederland en bovendien is het weer er ook erg anders. In het land zijn een hoop leuke dingen te doen en mooie plekken te zien. Er zijn talloze stranden en het is een goede plek om er lekker tot rust te komen. Verder zijn er een hoop leuke tempels die jij kunt bewonderen. Wel zijn er als je van plan bent om naar Mexico te gaan een aantal dingen die je moet weten. Wat deze dingen zijn kun je in dit artikel meer over te weten komen.

 

Zelf alles regelen of een pakketreis boeken?

Wanneer jij nog niet veel hebt gereisd in je leven kan het misschien lastig zijn om zelf alles te regelen. In dit geval kan het erg aantrekkelijk lijken om een pakketreis te boeken. Wel is het in dit geval zo dat je een stuk minder vrijheid hebt om nog aanpassingen te maken gedurende de reis. Wanneer je hiervoor kiest zul je wel een stuk minder moeten regelen en puzzelen. Een reisbureau zal namelijk een pakket aanbieden waarbij je gebruik kunt maken van verblijf en vervoer. Dit is over het algemeen zowel een vlucht als vervoer naar en van het vliegveld. Wanneer je naar een plek als de Yucatan gaat is het echter misschien leuker om zelf de reis in te plannen. Hier zitten de verschillende steden namelijk dicht bij elkaar en kun je vrij eenvoudig met de bus rondreizen. Ook is het openbaar vervoer in deze omgeving van een hoge kwaliteit. Wanneer je naar Mexico gaat is het wel zo leuk om zo veel mogelijk van het land te zien. Dit is hoogstwaarschijnlijk namelijk niet een reis die je vaak zult gaan maken.

 

Wat te regelen voor je reis naar Mexico?

Als je van plan bent te gaan reizen naar Mexico is het wel van belang dat je een visum hebt om daar te zijn. Wanneer je korter dan 90 dagen in het land blijft heb je echter geen visum nodig. Je zult bij de aankomst op het vliegveld wel je paspoort en retourticket moeten kunnen laten zien. Ook is het belangrijk dat je een toeristen visum aanvraagt en je vaccinaties mexico laat doen. Deze reisprik is nodig om je te beschermen tegen lokale bacteriën en virussen die er daar zijn.

Ook leuk om te lezen?