maandag, juni 24, 2024
HomeFinancieelGeld lenen? Dit moet je weten

Geld lenen? Dit moet je weten

Het lenen van geld via een kredietverstrekker is risicovol. De lening dient namelijk op tijd worden betaald. Als dit niet gebeurt, kun je een boete verwachten over de achterstallige betalingen. Geld lenen dien je daarom alleen te doen als je zeker weet dat je het terug kunt betalen. Hoewel er aan geld lenen veel regels verbonden zitten, is het van belang dat jij op de hoogte bent van deze regels. Zo weet je binnen enkele minuten of jij de mogelijkheid hebt om een lening af te sluiten. 

 

Een lening aanvragen 

Het aanvragen van een lening doe je tegenwoordig binnen enkele minuten via het internet. De lening dient goedgekeurd te worden door de kredietverstrekker. Als de lening wordt afgewezen, voldoe je waarschijnlijk niet aan de regels die deze kredietverstrekker heeft gemaakt. Voor het aanvragen van een lening dien je namelijk 18 jaar en ouder te zijn. Bij sommige kredietverstrekkers, moet je zelfs 21 jaar of ouder zijn. Naast dat je geld kunt lenen vanaf je 18e, zul je ook genoeg inkomsten moeten hebben voor het terugbetalen van de lening. Per maand betaal je namelijk een vast bedrag totdat je de lening hebt afbetaald.

 

Bepaal hoeveel je wilt lenen

Voordat je een lening afsluit, is het verstandig om te bepalen hoeveel je wilt lenen. Je kunt in de meeste gevallen niet zomaar meer dan € 75.000 lenen. Ook is het van belang om aan te geven waarvoor je deze lening afsluit. Zo kan dit bijvoorbeeld voor het kopen van een auto zijn. Ben jij op zoek naar een persoonlijke lening voor een auto? Zoek dan via het internet naar; "financiering auto". Het is wel van belang om er rekening mee te houden dat het afsluiten van een hogere lening er ook voor zorgt dat je maandelijks een hoger bedrag moet terugbetalen. Wil jij dit niet? Sluit dan een lagere lening af. 

 

Let op! 

Geld lenen kost geld. Je betaalt namelijk een rentebedrag over het geleende bedrag. Hoeveel dit is, kun je zien via de site van de partij waar jij een lening wilt afsluiten. Naast het rentebedrag, heb je te maken met een looptermijn. Je betaalt de lening namelijk af binnen een bepaald aantal maanden. Dit kan bijvoorbeeld om 65 maanden gaan. Per maand blijf je een vast bedrag betalen, totdat je de lening volledig hebt afgelost. De rentekosten, worden al inbegrepen bij de maandelijkse kosten. Ga jij geld lenen van een kredietverstrekker? Dan ben je nu voorbereid over de bijkomende regels!

Ook leuk om te lezen?