zondag, juni 23, 2024
HomeWonenEen kleine tuin of klein balkon leuk inrichten? Dat doe je zo!

Een kleine tuin of klein balkon leuk inrichten? Dat doe je zo!

Droom jij ook van een leuk ingerichte tuin of gezellig aangekleed balkon, maar heb je te weinig ruimte om al je leuke ideeën ten uitvoer te brengen? Niet getreurd! In dit blog doe je de beste inspiratie op om van je kleine tuin of balkon toch nog een gezellige plek te maken waar je heerlijk kunt ontspannen en van de zon kunt genieten. Lees je mee?

 

Slim gebruikmaken van de beschikbare ruimte

Heb je een kleine tuin of een klein balkon? Dan is er meer mogelijk dan je denkt, als je maar weet hoe je de ruimte slim kunt gebruiken. Hieronder worden een aantal slimme tips en tricks beschreven die jij kunt inzetten om slim gebruik te maken van de (beperkte) ruimte die je hebt:

 

  1. De kleine maar fijne loungehoek

Of je tuin/balkon nu groot of klein is, je moet er wel lekker ontspannen kunnen zitten. Wil je een leuke loungeplek inrichten, maar heb je weinig ruimte beschikbaar? Koop dan een speciale tuinset balkon, deze is speciaal gemaakt voor kleinere oppervlakten. Zo kun je, zelfs op het kleinste balkon, heerlijk ontspannen in de buitenlucht. Heb je niet voldoende plek of budget voor een kleine loungeset? Plaats dan een kleine pallet met kussens, of een paar bistrostoeltjes en zet er een mooie tuintafel, bijvoorbeeld een tuintafel aluminium, bij. Zo oogt het gelijk een stuk gezelliger.  

  1. Verticaal werken

Veel mensen denken bij het inrichten van een tuin of balkon alleen horizontaal, maar ook verticaal heb je de ruimte! Hang dus planten aan de muren of schutting. Wil je een moestuintje, maar heb je slechts een klein balkon tot je beschikking? Er zijn ook tal van verticale moestuintjes beschikbaar, die je aan de muur van je balkon (of de schutting van je tuin) kunt hangen. Wil je het balkon of de tuin leuk versieren? Maak dan gebruik van hangende lantaarns of slingers met lampjes rondom de muur, schutting of het hekwerk.

  1. Denk ook aan de vloer

Heb je een klein balkon? Dan heb je beperkte mogelijkheden om het balkon er gezellig uit te doen zien, maar kunnen kleine veranderingen ook een groot verschil maken! Vergeet bij het inrichten van je balkon dan ook de vloer niet. Je kunt bijvoorbeeld een mooie mat van kunstgras op het balkon plaatsen. Zo creëer je, zonder de beschikbare ruimte te verkleinen, een gezellige en natuurlijke sfeer op het balkon. 

 

Ook leuk om te lezen?