maandag, juni 24, 2024
HomeWonenNieuw huis gekocht? Zo kies je de juiste vloer!

Nieuw huis gekocht? Zo kies je de juiste vloer!

Heb je een nieuwe woning gekocht en kan het klussen en inrichten gaan beginnen? Dan kom je voor één van de lastigste keuzes te staan na het kopen van een huis: het kiezen van de vloer! Er zijn enorm veel soorten vloeren op de markt; van hardhout tot laminaat en van kunststof tot tapijt.. Maar welk type vloer past nu het beste bij jou? In dit blog lees je hoe jij stap voor stap de vloer vindt die het beste aansluit op jouw wensen. Lees je mee? 

 

Stap 1:  De locatie

De allereerste vraag die je jezelf moet stellen bij het uitkiezen van de vloer is ‘’Waar ga ik de vloer precies leggen?’’. Het antwoord op deze vraag kan je goed op weg helpen omdat er – afhankelijk van de precieze ruimte – vaak al een aantal materiaalsoorten afvallen. Zo is een hardhouten vloer natuurlijk niet geschikt voor een badkamer, en heb je in de slaapkamer het liefst geen koude tegels onder je voeten (dat is nog eens met het verkeerde been uit bed stappen!). 

 

Stap 2: Belangrijke toepassingen

De volgende vraag die je jezelf kunt stellen bij het kiezen van de juiste vloer voor een specifieke ruimte, is: ‘’Waarvoor moet de vloer geschikt zijn?’’. Veel mensen hebben namelijk aanvullende wensen, waar bepaalde vloersoorten beter bij passen dan anderen. Wil je bijvoorbeeld graag vloerverwarming gaan leggen? Dan zijn tegels of stenen vloeren een goede keuze. Wil je de vloer gaan isoleren? Dat gaat het gemakkelijkst met vloeren van beton of hout. Moet de vloer makkelijk schoon te maken (en te houden) zijn? Kies dan voor een PVC vloer bij laminaatenparket.nl.

 

Stap 3: De stijl

Nu je de eerste twee stappen doorlopen hebt, weet je waarschijnlijk al van welk materiaal de vloer gemaakt moet worden. Maar nu de hamvraag: welke kleur vloer kies je? Om de beste kleur vloer te kiezen, kun je jezelf de volgende vragen stellen: ‘’In welke stijl ga ik mijn huis inrichten?’’ en ‘’Welke kleuren hebben mijn meubels?’’. Zo wordt het gemakkelijk om je vloer te koppelen aan de verdere inrichting van je woning. Wil je je huis meer landelijk inrichten? Dan is een vloer in een neutrale aarde kleur erg mooi. Kies je voor een moderne of industriële inrichting met donker meubilair? Kies dan voor een lichte kleur vloer en creëer zo een mooi contrast. Heb je een interieur in romantische of klassieke stijl? Dan is een vloer met een warme beige of crème kleur erg mooi.

Ook leuk om te lezen?