maandag, mei 27, 2024
HomeVrije TijdGa je een nieuwe fiets aanschaffen? Let op deze 4 dingen! 

Ga je een nieuwe fiets aanschaffen? Let op deze 4 dingen! 

Is je huidige fiets aan vervanging toe, of wil je graag een nieuwe fiets aanschaffen voor alledaags gebruik? Het kopen van een nieuwe fiets kan een flinke investering zijn, dus het is belangrijk dat je het juiste type fiets koopt. Bij voorkeur koop je natuurlijk een fiets waar je comfortabel op fietst en waar je nog jarenlang plezier van kunt hebben. Je kunt je daarvan verzekeren door op 4 belangrijke aandachtspunten te letten. Ben je benieuwd welke aandachtspunten dit zijn? Lees dan snel verder. 

 

Koop een fiets in de juiste maat

Het eerste aandachtspunt bij het aanschaffen van een nieuwe fiets is natuurlijk het kopen van een fiets in de juiste maat. Je kunt de framemaat die het best bij je past als volgt berekenen: meet de binnenlengte van je been tot aan de grond op en vermenigvuldig dit met het getal 0.66. Het getal dat uit deze vermenigvuldiging komt, is de framemaat die je nieuwe fiets moet hebben.

 

Schaf je fiets aan bij een betrouwbare partij 

Een ander belangrijk aandachtspunt bij het aanschaffen van een nieuwe fiets, is het kopen van de nieuwe fiets bij een betrouwbare partij. Kies bij voorkeur voor een partij met positieve online reviews van andere klanten en controleer altijd of de aanbieder ook een garantie aanbiedt op de fietsen die het bedrijf verkoopt. Zo voorkom je miskoop en kun je er zeker van zijn dat je de juiste service krijgt, ook wanneer je de fiets al hebt gekocht. Een goed voorbeeld van een betrouwbare aanbieder van fietsen die ook garanties geeft op de verkochte fietsen, is superfietsen.nl

 

Kies voor het juiste soort zadel

Iedereen fietst fijner op een ander soort zadel. Meestal kun je, bij de aanschaf van een nieuwe fiets, zelf kiezen welk type zadel je op de fiets wil hebben; gel of hard leder. Probeer altijd rustig beide soorten zadels uit voordat je de knoop doorhakt, want een goed zadel maakt een gigantisch verschil voor je comfort gedurende je fietstochten. 

 

Maak altijd een lange proefrit

Ga je een nieuwe fiets kopen? Zorg dan altijd dat je een lange proefrit maakt waarbij je kijkt of de fiets goed bij je past. Tijdens een lange proefrit komen veel mensen erachter dat ze toch graag een ander remsysteem hebben, een ander soort stuur beter bij ze past of dat ze toch liever een zadel van ander materiaal hebben. Neem hier dus altijd goed de tijd voor, voordat je tot aankoop over gaat. 

 

Vorig artikel
Volgend artikel

Ook leuk om te lezen?