zondag, juni 23, 2024
HomeVrije TijdGamen? Ik doe het!

Gamen? Ik doe het!

Inmiddels leven we alweer twee jaar met de Corona pandemie. Het valt niet altijd mee, zeker niet als we weer door een Lock down heen moeten. Als single vrouw slaat dan wel eens de eenzaamheid toe. En als je dan alleen in je huis zit, ga je piekeren en je zorgen maken over de gekste dingen. Of je kijkt steeds maar weer naar het nieuws, waar je ook niet echt vrolijk van wordt. Aangezien het volstrekt onduidelijk is hoe lang dit alles nog gaat duren, is het tijd om zelf het heft in handen te nemen op een leuke en verantwoordelijke manier. En daarom besloot ik iets te gaan doen wat ik voor de pandemie nooit heb overwogen: gamen. Ik had er al veel over gehoord en nu, met al dat thuiszitten, leek het me een geweldige afleiding. Dus ik besloot een game pc aan te schaffen. Oké, dat was natuurlijk nog wel een dingetje voor iemand die hier niets van weet, maar met wat hulp van online informatie kom je al een heel eind.

Zelf je game pc samenstellen

Een van de eerste dingen die ik leerde is dat zelf je game pc samenstellen eerder regel dan uitzondering is. Maar waar let je dan op? Het belangrijkste criteria is de zwaarte van de games die je wilt spelen. De game pc’s hebben diverse instellingen variërend van low tot ultra. Per instelling staat beschreven welke games hiervoor geschikt zijn. Dus het is handig dat je eerst gaat bedenken welke games je wilt gaan doen. De keuze die je daarin hebt is natuurlijk erg groot. Daarnaast moet je ook denken aan bijvoorbeeld de kwaliteit van je scherm: hoe scherp en kleurrijk wil je alles zien? En zo zijn er nog talrijke keuzes die je moet maken. Aarzel niet je te laten informeren door een specialist. Het is namelijk best een dure investering dus het moet wel goed zijn.

Gamen: zo leuk!

Toen ik eenmaal de juiste game pc in huis had en een beetje doorhad hoe het allemaal werkte bleek gamen inderdaad echt heel erg leuk. En dat niet alleen: je kunt met anderen op een afstand gamen en er gingen letterlijk hele nieuwe werelden voor me open. Je leert er ook nog wat van en bovendien is het ontzettend leuk om na te denken over oplossingen en strategieën. Ik merk dat ik er energie van krijg en dat ik een stuk minder pieker omdat ik afleiding heb en even het dagelijks leven kan vergeten. Dus gamen? Gewoon doen!

Ook leuk om te lezen?