maandag, juni 24, 2024
HomeWerk & businessZakelijk leasen: zo maak je een goede keuze

Zakelijk leasen: zo maak je een goede keuze

Het hebben van een goed voertuig is voor veel ondernemers belangrijk. Dit voertuig zorgt er immers voor dat jij naar de locatie kunt om de werkzaamheden uit te voeren. Je kunt de auto of een ander voertuig daarbij helemaal aanpassen aan de doeleinden waarvoor je deze gebruikt. Het is daarom altijd belangrijk om een goede keuze te maken. Zakelijk leasen brengt een groot aantal keuzemogelijkheden met zich mee. Voordat je een contract afsluit, is het dan ook aan te raden om eerst te bekijken welke keuzes het beste bij jou passen. En waar moet je nog rekening mee houden?

De verschillende auto's goed bekijken

Zakelijk leasen begint door te bekijken welke auto’s er mogelijk zijn. Bij verschillende leasebedrijven heb je weer de keuze uit andere modellen, waardoor het niet eenvoudig is om een beslissing te maken. Zo moet je voor jezelf bepalen of je een kleine of grotere auto wilt. Of werkt een bus beter voor de materialen die je mee moet nemen? Zodra je dit voor jezelf op een rij hebt staan, zal het ook eenvoudiger worden om de eerste opties van de auto naast elkaar te zetten. Zo kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de auto uit te breiden met andere functionaliteiten, zodat je hem helemaal aan jouw wensen aanpast.

Het aantal kilometers met jouw auto

Bij zakelijk leasen gaat het ook om het aantal kilometers dat je ieder jaar rijdt. Je moet hier een goede schatting van geven. Zorg ervoor dat je hier niet te veel onder blijft zitten, omdat dit extra kosten met zich meebrengt aan het einde van het contract. Je moet hierbij niet alleen kijken naar de kilometers die je op zakelijk gebied rijdt, maar ook hoeveel kilometer je privé gaat rijden. Wanneer je de verschillende opties naast elkaar ziet, zal het daadwerkelijke maandbedrag voor jouw nieuwe auto duidelijk worden en kun je beginnen met het afsluiten van het contract. Jij weet precies wanneer jouw auto voor de deur komt te staan.

Duidelijkheid over de kosten

Het afsluiten van het contract zorgt ervoor dat jij precies weet welk maandbedrag jij moet betalen en op welke datum dit overgemaakt moet zijn. In het maandbedrag is niet alleen de auto, maar ook het onderhoud en de jaarlijkse keuringen inbegrepen. Jij staat hierdoor niet zomaar voor onverwachte kosten te staan. Houd er wel rekening mee dat je de auto nog moet verzekeren en dat benzine ook voor eigen rekening is. Als je dit allemaal in het achterhoofd houdt, zal jouw auto jou alleen maar kunnen helpen bij het runnen van het bedrijf.

Ook leuk om te lezen?