vrijdag, april 12, 2024
HomeWerk & businessLetselschade advocaat Eindhoven

Letselschade advocaat Eindhoven

Soms kan het erg verstandig om gebruik te maken van de diensten van letselschade advocaat Eindhoven. Zeker als je smartengeld via de gerechtelijke weg wilt afdwingen. Je leest hier alles over letselschade, de rol van de letselschade advocaat Eindhoven en smartengeld.

De schade kan lichamelijk of geestelijk zijn

Eerst maar eens over wat letselschade nou precies is. Letselschade is de schade die je oploopt als gevolg van een ongeval of een medische fout. De schade kan daarbij zowel lichamelijk als geestelijk zijn. Krijg je te maken met letselschade, dan gaat dat altijd gepaard met extra kosten.  In de eerste instantie gaat het dan vooral om de medische kosten. Zo kan het zijn dat de ambulance gebruikt moet worden, dat je in het ziekenhuis terecht komt en je medicijnen moet nemen. Deze kosten worden vergoed door de door jou afgesloten zorgverzekering. Dit gaat overigens wel ten koste van het eigen risico.

Het onderste uit de kan halen

De geleden schade als gevolg van letsel kun je verhalen. Logisch, want het kan soms erg lang duren voor je weer de oude bent. De vergoeding die je los kunt weken, wordt ook wel smartengeld genoemd. Alleen de rechter kan bepalen of je al dan niet recht hebt op smartengeld en op hoeveel smartengeld. Om het onderste uit de kan te halen, doe je er altijd verstandig aan om de letselschade advocaat in Eindhoven in te schakelen. Vaak staat kort na een ongeval jouw hoofd niet naar het afwikkelen van smartengeld, terwijl je vaak ook al de nodige expertise mist.

Salaris wordt gewoon doorbetaald

Is sprake van letselschade, dan krijg je te maken met kosten. Bijvoorbeeld voor het inschakelen van huishoudelijke hulp, als je zelf de huishouding niet meer kunt doen. Verder kan er sprake zijn van immobiliteit waardoor je bijvoorbeeld een traplift in jouw huis moet plaatsen. En ook de kosten voor revalidatie kunnen behoorlijk oplopen.  Over de salarisdoorbetaling hoef jij je geen zorgen te maken als je in loondienst bent overigens. De werkgever betaalt gewoon door, en kan op zijn beurt de schade middels loonregres weer proberen te verhalen op de veroorzaker.

De schadeverzekering voor inzittenden

Met een schadeverzekering voor inzittenden ben je op de beste manier verzekerd. Dan speelt ook de schuldvraag geen rol meer. In bepaalde gevallen kun je ook ene beroep doen op de rechtsbijstandverzekering. Dan krijg je de kosten voor juridische ondersteuning vergoed. Doe je daar een beroep op, dan is er in de regel sprake van ruzie om de schuldvraag.

Ook leuk om te lezen?